Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Jadłospis 18.11.2024-22.11.2024

Jadłospis- Przedszkole -18.11.- 22.11.2024

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
18.11.2024
Poniedziałek
Chleb pszenno -żytni, chleb z dynią z masłem, jajecznica, cebulka zielona Kawa Inka. Herbata z cytryną i miodem. Gruszka 1/2 szt.
Zupa grochowa z ziemniakami.
Racuchy pełnoziarniste z jabłkami i serkiem z wanilią. Mandarynka. Kompot wieloowocowy.
Wek z masłem, filet wędzony z indyka, ogórek zielony, pomidor. Herbata z cytryną.
ALERGENY: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże) Chleb z dynią ( mąka pszenna, mąka żytnia razowa, woda, pestki dyni, słonecznik, mąka żytnia, drożdże, cukier, sól) Masło (mleko) Jajko, cebulka zielona Kawa Inka (jęczmień, żyto, cykoria), mleko cytryna, miód wielokwiatowy, gruszka Zupa: groch, włoszczyzna (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona, por), wywar mięsny, ziemniaki, II danie: mleko, jajka, mąka pszenna, razowa, cukier, drożdże, jabłka, olej rzepakowy, ser twaróg półtłusty (mleko), cukier z prawdziwą wanilią, mandarynka, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest) Wek (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, może zawierać mleko, jaja, sezam) Masło (mleko) Filet wędzony z indyka (mięso filet z indyka, sól, aromaty i wzmacniacze smaku, białko sojowe, gorczyca, seler, skrobia ziemniaczana) pomidor, ogórek zielony, cytryna
19.11.2024
Wtorek
Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi. Chałka maślana, chleb słoneczko z masłem, krem czekoladowy z czerwonej fasoli, daktyli i awokado. Herbata z cytryną i miodem Jabłko 1/2 szt. Zupa krem z cukinii z grzankami.
Stek wieprzowy z cebulką, ziemniaki, sałatka z buraków czerwonych. Kompot wieloowocowy.
Banan 1 szt. Krążki kukurydziane.
ALERGENY: Mleko, płatki orkiszowe (orkisz, może zawierać orzechy i soję) Chałka maślana (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, olej rzepakowy, może zawierać jaja, soję, sezam, cukier) Chleb słoneczko (mąka pszenna, woda, siemię lniane, słonecznik, drożdże, sól, może zawierać mleko, jaja sezam) Masło (mleko) Fasola czerwona, daktyle suszone, awokado, kakao, cytryna, miód wielokwiatowy, jabłko Zupa: cukinia, włoszczyzna (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona), wywar mięsny, śmietana 30% (mleko), grzanki (mąka pszenna, żytnia, razowa, woda, drożdże, sól) II danie: karczek b/k, jaja, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, ziemniaki, masło (mleko), buraki czerwone, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest). Banan Krążki kukurydziane (kaszka kukurydziana, sól)
20.11.2024
Środa
KANAPKA ZRÓB TO SAM Chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, rzodkiewka, rukola, Kawa Inka. Herbata z cytryną i miodem. Melon cząstki. Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną. Spaghetti z sosem bolognese, świeżą bazylią i mozarellą, papryka kolorowa. Kompot wieloowocowy. Bułeczka cynamonka. Sok marchwiowo - jabłkowy.
ALERGENY: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże) Masło (mleko) Szynka filet z indyka (mięso filet z indyka, sól, białko sojowe, aromaty i wzmacniacze smaku, seler, gorczyca), pomidor, rzodkiewka, rukola Kawa Inka (jęczmień, żyto, cykoria), mleko, cytryna, miód wielokwiatowy, melon Zupa: jarzynka (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona, por, fasolka szparagowa, brokuł, kalafior), śmietana 18% (mleko), kasza jaglana II danie: makaron (mąka pszenna makaronowa, może zawierać jaja i soję) karczek b/k, pomidory w puszcze (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości), koncentrat pomidorowy (pomidory, woda), mozarella (mleko), papryka świeża, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest). Cynamonka (mąka pszenna, cukier, jajka, serwatka w proszku (mleko), sól, cynamon, olej rzepakowy, aromaty, drożdże) Sok z marchwi i jabłka
21.11.2024
Czwartek
Chleb pszenno - żytni, chleb razowy z masłem, parówka cielęca, keczup, ogórek zielony. Kawa Inka Herbata z cytryną i miodem. Marchewka słupki Zupa pieczarkowa z makaronem. Gulasz drobiowy, kasza bulgur, brokuł i mini marchew na parze. Kompot wieloowocowy. Kasza manna z musem truskawkowym. Wafelki suche.
  Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże) Chleb razowy (mąka pszenna, mąka razowa, żytnia, woda, drożdże, sól) Masło (mleko) Parówka cielęca (mięso cielęce, mięso drobiowe, białko sojowe, gorczyca, seler, sól, wzmacniacze smaku) Keczup (pomidory, ocet, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy) , ogórek zielony Kawa Inka (jęczmień, żyto, cykoria), mleko, cytryna, miód wielokwiatowy, marchewka Zupa: pieczarki, włoszczyzna (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona, por), wywar mięsny, śmietana 18% (mleko), makaron (mąka pszenna makaronowa, może zawierać jaja i soję) II danie: filet z kurczaka, kasza bulgur (pszenica), mąka pszenna, brokuł, marchew, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest) Kasza manna (pszenica, może zawierać migdały, orzechy, seler), mleko, cukier, truskawki mrożone Wafelki (mąka pszenna, olej rzepakowy, stewia)
22.11.2024
Piątek
Rogal, chleb razowy z masłem, serek z wanilią. Kakao. Herbata z cytryną i miodem. Banan 1/2 szt Zupa barszcz czerwony z ziemniakami. Ryba miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi. Kompot wieloowocowy. Jogurt Actimel. Mandarynka 1 szt.
  Rogal maślany (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, olej rzepakowy, może zawierać jaja, soję, sezam, cukier) Chleb razowy (mąka pszenna, mąka razowa, żytnia, woda, drożdże, sól) Masło (mleko) Ser twaróg półtłusty (mleko), cukier z prawdziwą wanilią, Kakao, mleko, cytryna, miód wielokwiatowy, banan Zupa: buraki czerwone, włoszczyzna (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona, por), wywar mięsny, śmietana 18% (mleko), ziemniaki II danie: ryba miruna (ryba i pochodne), jajko, mąka pszenna, bułka tarta (mąka pszenna, żytnia, razowa, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, ziemniaki, masło (mleko), kapusta kiszona, marchew, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest) Jogurt Actimel (mleko odtłuszczone, syrop malinowy, sok żurawinowy, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości, cukier, żywe kultury bakterii jogurtowych) Mandarynka
       
Woda mineralna niegazowana do picia jest dostępna przez cały dzień.      
Serwowane soki owocowe zawierają jedynie naturalnie występujące cukry.      
Napoje słodzone są miodem oraz cukrem.      
Do przygotowania posiłków używane są następujące przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,      
oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka i wędzona, lubczyk,      
curry, gałka muszkatołowa, sól o obniżonej zawartości sodu, przyprawę uniwersalną bez dodatku glutaminianu sodu,      
cynamon, kardamon, cukier wanilinowy oraz cukier z prawdziwą wanilią.      
       
W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje      
alergiczne, zgodnie z zarządzeniem UE nr 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25.10.2011 w sprawie      
przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.      
       
  Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn nieprzewidzianych.  

Jadłospis-catering-szkoła - 18.11.- 22.11.2024

Menu-catering