Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Jadłospis 20.10-24.10.2025

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
20.10.2025
Poniedziałek
Chleb pszenno -żytni, chleb z dynią z masłem, szynka filet drobiowy z indyka, pomidor, rzodkiewka. Kawa Inka. Herbata z cytryną i miodem. Banan, kiwi.
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami. Makaron pełnoziarnisty z serem białym. Śliwka 1 szt. Kompot wieloowocowy. Wek z masłem, pasta mięsno - warzywna z oliwkami i białą fasolą, ogórek zielony. Herbata z cytryną.
ALERGENY: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże) Chleb z dynią ( mąka pszenna, mąka żytnia razowa, woda, pestki dyni, słonecznik, mąka żytnia, drożdże, cukier, sól) Masło (mleko) Szynka filet z indyka (mięso filet z indyka, sól, białko sojowe, aromaty i wzmacniacze smaku, seler, gorczyca), pomidor, rzodkiewka Kawa Inka (jęczmień, żyto, cykoria), mleko cytryna, miód wielokwiatowy, banan Zupa: buraki czerwone, włoszczyzna (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona, por), wywar mięsny, śmietana 18% (mleko, skrobia, żywe kultury bakterii mlekowych), ziemniaki II danie: makaron pełnoziarnisty (mąka pszenna makaronowa, mąka razowa, może zawierać jaja i soję), ser twaróg półtłusty (mleko), cukier z prawdziwą wanilią, masło (mleko), margaryna palma (olej roślinny, woda, mleko, sól, regulator kwasowości), śliwka, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest) Wek (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, może zawierać mleko, jaja, sezam) Masło (mleko) Pasta mięsna (mięso z łopatki wieprzowej, marchew, seler, pietruszka korzeń), oliwki zielone (oliwki, woda, sól, gorczyca), fasola biała Musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier), ogórek zielony, cytryna
21.10.2025
Wtorek
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi. Rogal, chleb słoneczko z masłem, miód spadziowy. Herbata z cytryną i miodem. Melon cząstki. Zupa krem z fasolki szparagowej z grzankami.
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego, papryki świeżej i kukurydzy z sosem winegret. Kompot wieloowocowy.
Mandarynka 1 szt. Ciasteczko biszkopt.
ALERGENY: Mleko, płatki ryżowe (ryż, może zawierać jęczmień, pszenice, żyto, owies) Rogal (mąka pszenna, woda, olej rzepakowy sól, drożdże, może zawierać jaja, soję, sezam i cukier) Chleb słoneczko (mąka pszenna, woda, siemię lniane, słonecznik, drożdże, sól, może zawierać mleko, jaja sezam) Masło (mleko) Miód spadziowy, cytryna, miód wielokwiatowy, melon Zupa: fasolka szparagowa, włoszczyzna (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona, por), masło (mleko), śmietana 30% (mleko, skrobia, żywe kultury bakterii mlekowych), grzanki (mąka pszenna, razowa, żytnia, woda, drożdże, sól) II danie: schab b/k, jajko, mąka pszenna, bułka tarta (mąka pszenna, razowa, żytnia, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, ziemniaki, mleko, kapusta pekińska, kukurydza, papryka świeża, ogórek zielony, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest) Mandarynka Biszkopty bez cukru (mąka pszenna, jajko, miód, substancje słodzące)
22.10.2025
Środa
Chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, ogórek zielony, sałata zielona. Kawa Inka. Herbata z cytryną i miodem. Marchewka słupki. Zupa ziemniaczana z cieciorką. Spaghetti z sosem bolognese i mozzarellą, papryka kolorowa. Kompot wieloowocowy. Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką. Mleko.
ALERGENY: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże) Masło (mleko) Szynka wieprzowa (mięso z szynki wieprzowej, sól, białko sojowe, aromaty i wzmacniacze smaku, seler, gorczyca), pomidor, ogórek zielony, sałata zielona Kawa Inka (jęczmień, żyto, cykoria), mleko, cytryna, miód wielokwiatowy, marchewka Zupa: ziemniaki, włoszczyzna (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona), wywar mięsny, cieciorka II danie: karczek b/k, makaron spaghetti (mąka pszenna makaronowa, może zawierać jaja i soję), pasata pomidorowa (pomidor, sok pomidorowy, regulator kwasowości, sól), koncentrat pomidorowy (pomidory, woda), mozzarella (mleko), papryka świeża, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest) Ciasto drożdżowe (mąka pszenna, cukier, jaja, mleko, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło (mleko), cukier z prawdziwą wanilią, jabłko margaryna palma (olej roślinny, woda, mleko, sól, regulator kwasowości) Mleko
23.10.2025
Czwartek
Chleb pszenno - żytni, chleb razowy z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.. Kawa Inka Herbata z cytryną i miodem. Jabłko 1/2 szt. Zupa jarzynowa z ziemniakami. Gulasz drobiowy, kopytka ziemniaczane, sałatka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Kasza manna z musem truskawkowym. Wafelki suche.
  Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże) Chleb razowy (mąka pszenna, mąka razowa, żytnia, woda, drożdże, sól) Masło (mleko) Ser twaróg półtłusty (mleko), rzodkiewka, szczypiorek Kawa Inka (jęczmień, żyto, cykoria), mleko, cytryna, miód wielokwiatowy, jabłko Zupa: jarzynka (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona, por, kalafior, brokuł, kalarepa, ziemniaki), śmietana 18% (mleko, żywe kultury bakterii mlekowych) II danie: filet z kurczaka, ziemniaki, jajko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, kapusta czerwona, jabłko, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest) Kasza manna (pszenica, może zawierać migdały, orzechy, seler), mleko, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, truskawki mrożone Wafelki suche (mąka pszenna, olej rzepakowy, soja, stewia)
24.10.2025
Piątek
Chleb pszenno - żytni, chleb z dynią z masłem, pasta z twarogu tuńczyka, rzodkiewka, cebulka zielona. Kawa Inka. Herbata z cytryną i miodem. Sok owocowy. Zupa pieczarkowa z lanym ciastem Jajko gotowane w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka. Kompot wieloowocowy. Banan 1 szt. Chrupki kukurydziane.
  Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże) Chleb z dynią (mąka pszenna, mąka żytnia, razowa, woda, pestki dyni, słonecznik, drożdże, cukier, sól) Masło (mleko) Ser twaróg półtłusty (mleko), Tuńczyk w sosie własnym (ryba i pochodne, woda, sól, cukier), rzodkiewka, cebulka zielona Kawa Inka (jęczmień, żyto, cykoria), mleko, cytryna, miód wielokwiatowy, sok owocowy tłoczony Zupa: pieczarki, włoszczyzna (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona, por), wywar mięsny, śmietana 18% (mleko, skrobia, żywe kultury bakterii mlekowych), makaron zacierka (mąka pszenna, jajko) II danie: jajko, chrzan (chrzan, woda, olej rzepakowy, mleko, sól, regulator kwasowości), śmietana 30% (mleko), ziemniaki, marchew, jabłko, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest) Banan Chrupki kukurydziane (kaszka kukurydziana, sól)
       
Woda mineralna niegazowana do picia jest dostępna przez cały dzień.      
Serwowane soki owocowe zawierają jedynie naturalnie występujące cukry.      
Napoje słodzone są miodem oraz cukrem.      
Do przygotowania posiłków używane są następujące przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,      
oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka i wędzona, lubczyk,      
curry, gałka muszkatołowa, sól o obniżonej zawartości sodu, przyprawę uniwersalną bez dodatku glutaminianu sodu,      
cynamon, kardamon, cukier wanilinowy oraz cukier z prawdziwą wanilią.      
       
W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje      
alergiczne, zgodnie z zarządzeniem UE nr 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25.10.2011 w sprawie      
przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.      
       
  Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn nieprzewidzianych.