Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Jadłospis 30.06.2025

Jadłospis- Przedszkole -30.06.2025

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
30.06.2025
Poniedziałek
Chleb pszenno -żytni, chleb z dynią z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, ogórek zielony. Kakao. Herbata z cytryną i miodem. Jabłko 1/2 szt.
Zupa jarzynowa z ziemniakami.
Makaron z białym serem, mus malinowy. Kompot wieloowocowy.
Banan 1 szt. Wafelki.
ALERGENY: Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże) Chleb z dynią ( mąka pszenna, mąka żytnia razowa, woda, pestki dyni, słonecznik, mąka żytnia, drożdże, cukier, sól) Masło (mleko) Szynka wieprzowa (mięso z szynki wieprzowej, sól, białko sojowe, aromaty i wzmacniacze smaku, seler, gorczyca), pomidor, ogórek zielony. Kakao, mleko cytryna, miód wielokwiatowy, jabłko Zupa: jarzynka (seler-korzeń, marchewka, pietruszka korzeń, zielona, por, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł), wywar mięsny, śmietana 18% (mleko), ziemniaki II danie: makaron (mąka pszenna makaronowa, mąka razowa, może zawierać jaja i soję), ser twaróg półtłusty (mleko), masło (mleko), margaryna palma (oleje roślinne, woda, mleko, sól, regulator kwasowości), cukier z prawdziwą wanilią, maliny, cukier, kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, aronia, agrest) Banan, wafelki (mąka pszenna, olej rzepakowy, soja, stewia)
       
Woda mineralna niegazowana do picia jest dostępna przez cały dzień.      
Serwowane soki owocowe zawierają jedynie naturalnie występujące cukry.      
Napoje słodzone są miodem oraz cukrem.      
Do przygotowania posiłków używane są następujące przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,      
oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka i wędzona, lubczyk,      
curry, gałka muszkatołowa, sól o obniżonej zawartości sodu, przyprawę uniwersalną bez dodatku glutaminianu sodu,      
cynamon, kardamon, cukier wanilinowy oraz cukier z prawdziwą wanilią.      
       
W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje      
alergiczne, zgodnie z zarządzeniem UE nr 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25.10.2011 w sprawie      
przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.      
       
       
  Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn nieprzewidzianych.  

Jadłospis-catering-szkoła -30.06.2025

Poniedziałek

Śniadanie:

Pasta drobiowa z białym serem i szczypiorkiem (50g), warzywo (50g), masło (10g), chleb wiejski (50g),

herbata (200ml) (1,7)

II Śniadanie:

Owoc lub warzywo (do chrupania)

Obiad:

Zupa: Ogórkowa z ryżem (zabielana) (300ml) (7)

Danie główne: Placki ziemniaczane ze śmietaną (2szt), jabłko (1szt), woda z cytryną (200ml) (1,3,7)

Podwieczorek:

Mus owocowy b/cukru (100g), ciasteczka wielozbożowe (2szt) (1,3)

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.